Ce este serviciul de detailing auto?

In piata serviciilor de curatenie a autoturismelor, unde serviciile prestate sunt multiple, si destui sunt cei care spun ca va ofera prestanta dublata de o experienta bogata, trebuie sa stiti sa faceti diferenta intre ce este detailingul auto si simpla curatare pe interior sau exterior a masinii.

Amandoua serviciile amintite anterior se focuseaza pe curatenia, protectia si pe revitalizarea suprafetelor, insa nu intotdeauna rezultatele promise sunt si pe masura asteptarilor. Dar, ce este detailingul auto mai exact?

Conceptul acesta se refera la un proces intreg de curatare foarte amanuntita, atat in interior, dar si in exteriorul masinii, aici incluzand si aspectele privind ceruirea si lustruirea, pentru a realiza un nivel calitativ in detaliu. Este necesar sa aveti la cunostinta faptul ca detailingul auto reprezinta un serviciu special oferit de profesionisti la care se apeleaza nu doar pentru imbunatatirea aspectului masinii, dar si ca o asigurare de mentinere a valorii de vanzare a unui autoturism.

Detailingul auto prezinta doua componente: detailingul exterior si detailingul interior. Referindu-ne la detailingul exterior, procesul cuprinde curatarea vopselei auto pana aceasta straluceste, curatarea geamurilor, curatarea anvelopelor si a rotilor.

Curatarea, lustruirea si protejarea – iata cele trei componente mari ale cosmetizarii exterioare a masinii. Pentru a da masinii un aspect dorit, cei ce se preocupa de detailing utilizeaza diverse produse cum ar fi: paste abrazive, clay bar, ceara. Pe langa acestea, se mai folosesc si multe feluri de aplicatoare si de lavete speciale.

Detailing exterior

Atunci cand vorbim de detailing exterior, trebuie sa amintim ca aici se intervine asupra tuturor particulelor straine de la suprafata, care trebuie indepartate total. Pentru a atinge rezultatul dorit, se apeleaza la o utilizare in spalare si la claying. Daca lacul autoturismului este contaminat la interior si nu poate sa fie curatat printr-o simpla spalare, atunci se intervine cu niste argila, material ce are capacitatea speciala de a curata respectiva murdarie. Ca o informatie generala: acea contaminare a lacului poate sa survina si din cauza emanatiilor industriale, a particulelor din aer de aer, diverse particule de murdarie, de gudron sau de excremente ale animalelor.

Cand se corecteaza aspectul acesta, se intervine in proces cu o pasta abraziva, astfel eliminandu-se si un strat superficial din lacul autoturismului pentru a se elimina zgarieturile fine. Dupa aceasta actiune, este nevoie de o protejare a masinii, lucru ce se realizeaza aplicand un material de protectie, acesta impiedicand materialele straine sa mai adere la suprafata autoturismului. E bine de stiut ca, in aceste cazuri, putem folosi si ceara cat si niste sigilanti speciali.

Detailing interior

Cand discutam despre detailing interior, atunci facem vorbire despre curatarea compartimentului pasagerilor din acea masina. Procesul acesta foloseste detergenti pentru curatare cu abur, cat si lichide. Dar cel mai important lucru de stiut e acela ca detailingul auto nu implica si reparatii la caroserie ori servicii de vopsire, lucrari de mecanica sau eventuale reparatii ale tapiteriei.

Mai intai, cei ce executa detailingul auto este necesar sa fie capabili a identifica in mod corect acele materiale cu care vom avea de-a face pe tot timpul lucrarii. Cunostintele privitoare la fiecare material in parte dau posibilitatea punerii unui diagnostic corect pentru diferitele probleme existente iar produsele chimice folosite, precum si sculele dar si procedurile necesare sa fie alese astfel in deplina cunostinta de cauza. Tot ce este important e sa faci un bine masinii, sa nu ii produci daune.