Cinci lucruri de ținut cont atunci când alegeți să vă colantați mașina

Dacă aveți o firmă, sigur vă gândiți să demarați unele strategii de marketing dar fără costuri foarte mari, care să vă ofere vizibilitatea cea mai bună. Soluțiile de colantare a mașinii pot fi pentru dumneavoastră foarte practice deoarece în acest fel veți putea asigura mult mai multă vizibilitate companiei proprii.

Aplicând un autocolant auto veți reuși să atrageți privirile trecătorilor, astfel că tot mai mulți vor putea ști cu ce anume vă ocupați. Cu toate astea, sunt păreri pentru, dar sunt și păreri împotrivă, iată de ce trebuie să identificați acei experți în autocolante auto care știu să protejeze vopseaua auto și să realizeze și o lucrare bună calitativ, exact după cum vă doriți.

Iată mai jos cinci lucruri de ținut cont atunci când alegeți să aplicați autocolante auto:

Tipurile de folii

Înainte de a vă decide asupra colantării trebuie avut în vedere ce folii sunt necesare să fie aplicate pe autovehicul. În piață sunt mai multe tipuri de folii, ale numeroșilor producători. Astfel că este bine de urmărit cu atenție caracteristicile lot. Sunt folii ce se aplică pe suprafețele drepte, unele sunt bune pentru suprafețe curbate, altele prezintă o elasticitate deosebită, reușind să se aplice astfel mult mai ușor. La fel, foliile reflectorizante, precum și cele fluorescente, ar fi indicat ca să le aveți în vedere.

E bine să alegeți o folie cu dimensiunile foarte mari, așa încât să puteți executa colantarea dintr-o bucată unică, fără a fi nevoie de porțiuni de colant mai multe pentru acoperirea aripilor, ușilor sau capotei.

Ce adeziv aplicăm la colantare?

Adezivul e un alt lucru care trebuie să vă intereseze. El trebuie să fie unul transparent, pe baza unui solvent dar care să poată fi îndepărtat foarte ușor în momentul când doriți să renunțați la autocolant. Adezivul va fi unul permanent, de calitate bună și care să nu afecteze cumva vopseaua de pe autovehicul.
Îndepărtarea de pe mașină a foliei se face la cald, însă fără ca vopseaua mașinii să fie afectată cumva. Cu toate acestea, autovehiculul trebuie să aibă propria vopseau, originală, sau, dacă a fost cumva revopsită, atunci trebuie ca revopsirea să se fi făcut într-un centru specializat, de calitatea cea mai bună.

Foliile și protecția mașinii

Prin aplicarea foliei auto, mașina este protejată parțial de zgârieturi. Este indicat să vă alegeți o folie mai rezistentă, ceva mai groasă, astfel încât mașina dumneavoastră să fie protejată față de eventuale probleme. De menționat este și faptul că folia nu vă protejează mașina contra zgârieturilor mai adânci, în acest caz fiind nevoie de efectuarea de reparații într-un service autorizat.

Un autocolant care face bule

O folia pe care o veți aplica pe suprafața mașinii dumneavoastră s-ar putea întâmpla să facă bule. În acest caz, se recomandă o ștergere a mașinii cu un alcool special, care nu afectează deloc vopseaua mașinii și abia după aceasta se poate aplica respectivul colant auto. Se mai întâmplă ca, la aplicarea foliei auto, să se creeze unele bule de aer, care vor fi îndepărtate foarte ușor, cu o racletă. Nu trebuie, deci, să vă temeți și să considerați că folia aplicată astfel va avea neapărat un aspect inestetic, ci să încercați să identificați o echipă experimentată de specialiști care să efectueze lucrarea dorită.

Unde aplicați autocolantul?

La solicitările dumneavoastră, autocolantul poate fi aplicat atât pe suprafața întreagă a mașinii sau numai parțial. Astfel că, mai înainte de aplicarea foliei pe mașină va trebui să știți exact ce vă doriți. Ca atare, ați putea alege, spre exemplu, să scrieți numai numele companiei împreună cu datele de contact ori ați putea alege să fiți vizibil prin adăugarea unor sigle prin care v-ați făcut cunoscut în piață.