Orice proprietar de masina stie ca este absolut necesar sa cureti interiorul cel putin o data pe an (daca tapiteria este din textila), iar daca e din piele, interiorul se curata de doua ori pe an.
In mod deosebit interiorul masinii este expus la bacterii, praf si microbi, elemente ce pot afecta sanatatea ta si a pasagerilor. Totodata, bacteriile ce stau in instalatia de aerisire a masinii se pot indeparta cu ajutorul unor tratamente speciale ce pot elimina anumite boli respiratorii. In acest caz, curatarea se poate realiza cu substante speciale pentru fiecare tip de material sau suprafata. Tot aici conteaza si ustensilele si sculele folosite precum diversele aplicatoare si pensule ce ajung cu greu in locurile unde accesul se face mai greu.
Spalarea se poate face cu aspiratorul cu injectie-extractie iar acesta are rolul de a injecta o solutie in material si de a extrage mizeria. Daca acest aparat nu exista atunci apa nu poate fi extrasa din tapiterie si o poate distruge.
Atunci cand interiorul masinii este curatat, activitatea trebuie sa includa si spalarea panorilor, a tapiteriei, a balamalelor, mochetei, bordului, plafonului si a portbagajului.
Pielea se curata cu substante speciale ce sunt menite sa curate doar pielea fara a lasa urme. Detergentii obisnuiti o pot usca iar o piele uscata se poate uza repede si se pot forma crapaturi. De aici pana la ruperea sa totala este doar un singur pas. Totodata, pielea trebuie hidratata o data la sase luni iar dupa curatarea hidratarea trebuie facuta cu solutii speciale.