5 Motive pentru care merita sa va instalati folia auto la un service

Pentru unii soferi ar putea fi tentant sa aplice singuri folie auto pe geamurile automobilului – pentru a face economie de bani – dar avantajele angajarii unui service profesionist pentru aceasta sarcina depasesc orice economie financiara.

Folia auto este o modalitate excelenta de a reduce stralucirea soarelui si caldura din automobil produse de acesta, precum si de a mari intimitatea. De obicei, soferii au doua optiuni pentru a obtine acest lucru: sa le aplice singuri cu ajutorul unui kit achizitionat, sau sa angajeze un profesionist. Desi munca realizata de sofer este in general mai putin costisitoare, un montaj profesional are cu siguranta avantajele lui. Daca inca nu stiti cum sa alegeti modelul de folie potrivit, puteti citi acest articol.

In continuare gasiti cinci motive convingatoare pentru a angaja un serviciu profesional de aplicare a foliei auto:

  1. Cunoasterea legilor din domeniu

    Deoarece geamurile intunecate reprezinta o problema de siguranta pentru ofiterii de politie atunci cand fac opriri in trafic, exista diverse reglementari legale privind gradul de transparenta a foliilor care pot fi aplicate, precum si locatia unde acestea pot fi aplicate (fata, spate /laterale, etc). Cele mai multe service-uri auto sunt la zi cu aceste reglementari, ceea ce va ajuta sa evitati amenzi nedorite sau chiar retinerea talonului de inmatriculare. In timp ce unele magazine pot oferi produse cu grad de transparenta mai scazut decat cel permis de lege, un service auto autorizat RAR se va asigura ca clientii lui raman de partea legii. Kiturile de folie auto cumparate din magazine nu pot oferi astfel de garantii.

2. Stiu la perfectie cum se aplica folia

Daca nu cumparati un kit mai scump de calitate profesionala, probabil veti descoperi ca folia achizitionata din diverse magainze este de calitate inferioara comparat cu materialele de calitate superioara pe care le-ar folosi un service agreat de RAR. Pentru un incepator este greu de aplicat folia – o usoara adiere de vant poate provoca cute sau bule cu aer, si este destul de greu sa impiedicati praful sau alte resturi sa se lipeasca de folie.

Din fericire, un profesionist cu experienta va folosi un material de calitate superioara si se va asigura ca este aplicat fara cute, bule de aer sau resturi nedorite.

3. Aplica corect folia din prima

Chiar daca aplicati cu succes folia pe geamurile vehiculului dvs., este posibil sa nu faceti acest lucru perfect. Asa ca probabil incercati din nou, nu? Ne pare rau sa va anuntam, dar nu e chiar asa usor. Indepartarea foliei de ferestre este mult mai dificila decat aplicarea acesteia, datorita in parte adezivului lipicios folosit pentru aplicarea acesteia pe sticla auto.

4. Garantia montajului

Daca un service auto face o treaba proasta (se poate intampla), proprietarul masinii poate cere intotdeauna un nou montaj, sau restituirea banilor. Daca montati singur folia, si faceti o greseala in timpul aplicarii, probabil ca nu veti putea reface treaba fara a cumpara un alt kit. Odata ce folia a fost aplicata pe un geam, aceasta nu poate fi demontata, si pur si simplu returnata la magazin.

5. Pretul platit este mai mic pe termen lung

Kiturile destinate celor care vor sa faca treaba singuri sunt utilizate cel mai frecvent ca mod de a economisi bani. Cu toate acestea, acest tip de folie auto nu intotdeauna ofera rezultate bune pentru masina. De exemplu, unul dintre motivele principale pentru care un sofer e interesat de aplicarea foliei este faptul ca doreste sa protejeze interiorul masinii de decolorarea scaunelor si crapaturi ale bordului sau fetelor de usi. O folie ieftina probabil nu ofera aceste avantaje.

In cel mai bun caz, cu o folie ieftina si neagreata de RAR, un proprietari de automobil va obtine putina umbra suplimentara in masina, dar nu va putea sa o protejeze pe termen lung de efectele nocive ale soarelui. Din acest motiv, este logic sa investiti un pic mai multi bani intr-o folie  de calitate superioara, instalata de un profesionist.

Leave a Reply

Your email address will not be published.