- Aspirare – mocheta trebuie aspirata cu o perie tare. Astfel se poate scoate nisipul si praful de pe suprafata mochetei. Tot pentru acest procedeu se poate folosi si pistolul cu aer ce se foloseste si pentru cusaturi, gratare, imbanari si spatii dificil de atins si curatat.
- Samponare si curatare – pentru a inlatura petele de pe mocheta, tapiterie si plafon se utilizeaza curatatori profesionisti ce au un grad mare de curatare. Dupa folosirea acestor curatitori se poate realiza si o samponare totala a suprafetei. Aceasta se face cu ajutorul unei masini rotative ce are perii din plastic din mai multe demensiuni (pentru lungimea parului sau manual folosind diverse perii si un sampon spumant).
- Limpezirea – in cadrul acestei operatiuni se poate folosi un aspirator special ce detine un incalzitor de apa. Aceasta apa fierbinte se pulverizeaza pe intreaga suprafata si poate fi aspirate cu spuma creata de sampon. Daca interiorul nu este extrem de murdar se poate folosi si un extractor.
- Uscarea – dupa limpezire se pot extrage resturile de apa din interiorul materialului si se usuca interiorul cu ajutorul unei aeroterme speciale. Uscarea este deosebit de importanta deoarece permite protectorilor textili sa actioneze cu succes si elimina posibilitatea formarii mucegaiului sau a mirosurilor intepatoare.
In operatia de detaling auto, atat tapiteria textila cat si plafonul si mocheta se trateaza cu ajutorul unui protector textil dupa uscare. Protectorii sunt meniti sa formeze o pelicula subtire, oferind astfel materialului sansa de a respira. Pelicula poate face materialul impermeabil si il poate proteja, facandu-l mai rezistent la murdarie. Suprafetele acoperite de vinil sau materiale sintetice se protejeaza dupa curatare si se revitalizeaza cu ajutorul unui dressing de interior.
Cum se trateaza pielea?
Finisajele din piele trebuie ingrijite mai bine pentru a evita deshidratarea. De ce? Pielea deshidratata nu mai este la fel de elastica. Din contra. Ea se intareste si poate deveni casanta.
Astfel tratamentul pielii se poate face in 2 pasi: se curate cu un dispozitiv special ce are un pH echilibrat (astfel pielea nu va fi atacata) si se va folosi un balsam special ce poate reda elasticitatea pielii. Finisajele din piele pot ramane frumoase si calitative daca sunt ingrijite si hidratate corespunzator. Daca este deshidratata pielea isi poate pierde din elasticitate si poate deveni casanta. Acest lucru aduce cu sine rosaturi si fisuri ce ii dau un aspect uzat.
In interiorul unei masini exista numeroase materiale, curbe, nise, fante si echipamente ce sunt sensibile la umezeala si praf. Pentru un detailing interior de calitate trebuie sa existe o cunoastere buna a caracteristicilor materialelor precum si a sugestiilor din partea producatorilor ce vizeaza intretinerea acestora.